KAYSERİ'YE TERZİ KÖY KURULACAK

16.01.2015 15:13:05

Kayseri Terziler ve Konfeksiyoncular İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kenan Arslan terzilik mesleğinin devamlılığını sağlamak için ve bu alanda yeni öğrencileri sektöre kazandırmak için terzi köyü kuracaklarını açıkladı.

Kenan Arslan terzi köy çalışmasıyla ilgili olarak “Terzi köy yapı kooperatifi adı altında teziler olarak bir site kuracağız. Bu sitenin adı terzi köy olacak” dedi.
“Terzi arkadaşlarımızı evlerinde bir arada toplamak için ve terzi köye güzel bir okul ve cami kurup terzilik mesleğinin ilerlemesi için bu çalışmayı yapıyoruz” diyen Arslan şu şekilde konuştu:
"Meslekte eleman yetiştiremediğimiz için meslek eski günlerine geri dönüyor. Bunun nedeni Çin mallarıdır. Meslekle ilgili olarak şuanda çırak ve kalfa yetiştiremiyoruz. Bu çalışmayı bu sorunu gidermek için yaptık. Hem terziler, hem okul bir arada olsun istiyoruz. Okulun içinde terzi çırakları yetiştirip ülke geneline faydalı olmak için böyle bir çalışmayı gerekli gördük. Bununla ilgili olarak bir arsa aldık. Büyükşehir belediyesi de bu çalışmamızda bize destek verdi. Arsayı parselleyip şuanda üyelerimize evler, okul, cami yapmayı hedefliyoruz.”
Kayseri’de ve ülke genelinde terziliğin ilerlemesini sağlamak için üniversiteyle de görüşmeler yaptıklarını belirten Arslan şu ifadeleri kullandı:
"Üniversitede güzel sanatlarda terzilik ve moda tasarım bölümünün ilerlemesi için ve bunları daha ileriye taşımak için çaba sarfediyoruz. Çıraklık eğitim merkezinin lise diploması vermesini ve çocukların terzilikte güzel sanatlarda yetişmesini istiyoruz.”